Başlıklar
Bebeklerde diş çıkarma dönemi, ebeveynlerin çok fazla araştırdığı ve merak ettiği bir konudur. Genel olarak bir bebek ilk dişini 4 -8 ay arasında çıkarmaktadır. Ancak bazı sebeplere bağlı olarak, bebeklerden daha erken diş çıkaran ya da daha geç diş çıkaranlar bulunur.
Diş çıkaran bebekler de ateş, huysuzluk, uykusuzluk gibi belirtiler olabilir. Peki diş patlaması kaç gün sürer? Bir diş patladıktan sonra yüzeye çıkma süresi genel olarak 1-2 haftadır. Bu durum dişin yapısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir ve biraz daha uzayabilir.
Her bebeğin diş çıkarma süresi, genetik faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Çocuğun diş çıkardığını anlamak mümkündür. Çünkü bu dönemde bazı belirtiler meydana gelir. Diş çıkarma belirtileri ise şu şekildedir;
Bebeğinizde bu belirtilerin bir tanesi veya birkaçı bulunuyor ise, bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir. Ancak bebeğinizde çok yüksek ateş mevcut ise bir hekime danışmanızda fayda vardır.
Bebeklerde diş çıkarma döneminde bazı semptomlar meydana gelebilir. Her bebekte bu semptomlar değişiklik gösterir. Peki en erken diş ne zaman çıkar? En erken bebeklerde diş 3 ayda çıkmaya başlar. Bu durum genetik faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir.
Diş çıkmadan bir hafta önce, bebeklerde diş huzursuzluğu meydana gelebilir. Bu süre diş yüzeye tamamen çıkana kadar devam eder. Peki diş huzursuzluğu ne kadar sürer? Genellikle diş huzursuzluğu 1-2 hafta süre içerisinde geçer. Diş çıkarma döneminde bebekler çok huzursuz olurlar. Ebeveynler ise bebeklerine rahatlatmak için aşağıdaki yöntemlere başvurabilirler;