DOLAR 38,0415 0.04%
EURO 41,4051 -0.51%
ALTIN 3.678,08-0,64
BITCOIN 32308801.58184%
İstanbul
15°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Gaps Diyeti Nedir? Diyet Örnek Listesi!

ABONE OL
Gaps Diyeti Nedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaps Diyeti Nedir? Diyet Örnek Listesi!

Gaps diyeti nedir? Gaps diyeti iltihabı azaltmaya yönelik bir amacı mevcuttur. Biyolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve sindirim sisteminin daha sağlıklı olmasını sağlamak bu diyetin en temel basamağıdır. Bağırsak ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olmak için besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesi gereklidir.

BUNA DA BAKIN 👇

Kekemelik Tedavisi Nasıl Yapılır? Kekemelik nasıl yok olur?

Gaps diyeti yasak yiyecekler nedir?

Gaps diyeti yasak yiyecekler nedir?

Gaps Diyeti Nedir Gaps Diyeti Nedir Gaps Diyeti Nedir Gaps Diyeti Nedir Google?

Gaps Diyeti Nedir

Rafine karbonhidratların tüketimini en minimali indirerek sağlıklı bir başlangıç yapılır. Nişastalı sebzeler ve pastörize süt ürünlerinden uzak durmak da bu diyette en temel kurallardan biridir.

Bu diyet türünde bağırsak ve zihin sağlığı doğru orantılı ilişkiyle birleştirilir. Bağırsak sağlığı düzelirse zihinde oluşan diğer çok çeşitli hastalıkların daha düzelebileceği inancı öngörülür.

Organik besinlerin tüketilmesi, bu diyette son derece önemlidir. Paketli gıdaların herhangi birini tüketmemek de en temel kurallardan biridir.

Özellikle her öğünde bol suyu tüketmek diyetin daha hızlı fayda sağlamasına yardımcı olur. Diyete başlamadan önceki kişinin mutlaka diyetisyene görünmesi tavsiye edilir.

Gaps Diyeti Nedir Hakkında Sık Sorulanlar 👇

Gaps Diyetinde Neler Yenir❓

Gaps diyeti üç farklı aşamadan oluşur.

  • Giriş aşamasında kişi yiyebileceği besinleri gözden geçirir. Ev yapımı kemik ve suları sebze suları gibi besinleri yoğun şekilde tüketir.
  • Ayrıca ızgarada et çiğ sebzeler ve meyveler tüketilebilir. Haftalık gaps diyetinde probiyotik takviyeler, soğuk sıkıntı zeytinyağı ile hazırlanan salatalar en çok tercih edilen besinlerdir.
  • İkinci aşama ise tam diyet aşamasıdır. Bu aşamada bağırsakların iyileştirilmesi baz alınır. Bu aşamanın daha etkili olması adına 2 yıla kadar yapılması önerilir.
  • Bu aşamada diyete ters düşecek ve yasak olan bütün maddeleri harfiyen uyulması gereklidir.
  • Son aşama olan çıkış aşamasında ise yasaklanan besinler yavaş şekilde tekrardan tüketilir. Ufak porsiyonlarla normal sağlıklı bir beslenme rutini oluşturulur.

Gasp diyeti sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve bakterilerle daha iyi savaşabilmesi söz konusudur. Ayrıca zihinsel hastalıkların oluşturduğu belirtiler de kontrol altına alınmış olunur.

Sindirim sisteminin sorunları giderilir ve bağırsak daha sağlıklı hale gelmiş olur.

Bu diyette bağırsakta bulunan zararlı bakteriler artık yararlı bakterilere dönmüştür. Bağırsak sağlığının iyileşmesi ile kişi kendini daha dinç, sağlıklı ve enerjik hissetmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP