Başlıklar
İltihaplı romatizma, kronik olarak devam eden bir sağlık sorunudur. Hem kaslarda ve eklemlerde hem de yumuşak dokuda iltihap oluşumu meydana gelebilir. İltihaplı romatizma, şiddetli ağrıların oluşmasına neden olur. Romatizma, iltihapsız ve iltihaplı olmak üzere iki farklı türde incelenen bir hastalık çeşididir. İltihaplı romatizma, ilk olarak kas ve eklemlerde başlar.
BUNA DA BAKIN👇
Tedavi edilmediği süre içerisinde diğer dokulara da sıçrayarak, çok daha ciddi hasarların oluşmasına neden olabilir. Romatizma tedavisi için en etkili yöntem çeşitli uygulamalar ile hastalığı durdurmak ve semptomlarını azaltmaktır. Çeşitli romatizma ilaçları ile iltihaplı romatizmanın kontrol altına alınması ve ilerlememesi sağlanabilir.
İltihaplı Romatizma Tedavisi İltihaplı Romatizma Tedavisi İltihaplı Romatizma Tedavisi Gelir Google
En etkili iltihaplı romatizma ilacı kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Doktorun muayenesi sonrasında, romatizmanın iltihaplı olup olmadığı teşhis edilmektedir. Ancak bunun ardından ilaç tedavisine başlanılmaktadır.
İlaç kullanımı dışında iltihaplı romatizma için bol su içmek ve düzenli olarak soğuk kompres uygulamak da çok etkilidir. Günlük en az 1 veya 2 adet sarımsak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Sarımsak, doğal bir antibiyotik olduğu için iltihaplı romatizma üzerinde olumlu etki oluşturmaktadır.
İltihaplı romatizma ne iyi gelir ve hastalığı kesin olarak yok etmek için kesinlikle antiromatizmal ilaçların kullanılması gerekmektedir. Doktor tarafından iltihaplı romatizma teşhisinin konulmasının ardından ilk hedef, hastalığın durmasını sağlamaktır. Bunun için antiimflamatuar ve diğer romatizma ilaçları ile tedavi sürecine başlanmaktadır.
İltihabın vücuttan atılması için kortizon gibi ilaçlar da hastaya verilebilmektedir. İltihaplı romatizmanın hareket kısıtlılığı gibi ciddi sonuçlarının olması durumunda, cerrahi müdahale yapılması gerekebilir. İltihaplı romatizma ilaçları kullanımı sayesinde, hastanın günlük yaşam kalitesi yükseltilmektedir.
Kızartılmış besinler, aşırı yağlı ve işlenmiş gıdalar, gazlı içecekler ve karbonhidratlar daha fazla iltihap oluşmasına neden olmaktadır. İltihaplı romatizma hastaları, kesinlikle kuyruk yağı başta olmak üzere hayvansal yağlardan uzak durmalıdır.
Bol bol taze ve organik sebze ve meyve tüketilmesi, su içilmesi önerilmektedir. İltihaplı romatizma tedavisi sürecinde, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak da tedavinin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır.
MAGAZİN
18 Nisan 2025