Başlıklar
Kulakta oluşan tiz ve ince ses, kulak çınlaması durumunu oluşturur. Kulak çınlaması, en yaygın görülen durumlardan biri olarak bilinmektedir. Genellikle çan sesini andıran ses duyulmaktadır. Nörolojik kulak çınlaması rahatsızlığına sahip olan hastalar, sürekli olarak bu sesi duymaktadırlar.
BUNA DA BAKIN 👇
Bazı hastalarda, çan sesi ile birlikte uğultu da meydana gelmektedir. Her kişide seyri ve şiddeti değişkenlik göstermektedir. Kulak çınlamasının tedavi edilmemesinin sonucu olarak, işitme kaybı gibi durumlar meydana gelebilir.
Kulak Çınlaması Tedavisi Kulak Çınlamasına Kesin Çözüm Nedir Google
Geçmeyen kulak çınlaması tedavisi için doktor kontrolünde verilen ilaçlar kullanılmalıdır. Çınlamanın daha az şekilde hissedilmesi için ise; kişinin günlük yaşamında beslenme ve egzersiz programına dikkat etmesi önerilmektedir.
Özellikle tuzlu yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Aşırı alkol ve sigara tüketiminin, kulak çınlamasını tetiklediği bilinmektedir. Kişinin kendini yüksek sesten koruması da çınlamanın azalmasını sağlayacaktır.
Kulak çınlaması sadece kulaktaki problemlerden kaynaklı olarak meydana gelebileceği gibi, daha ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi de olabilir. Kulak çınlamasının tedavisi için genellikle iç kulaktaki işitme hücrelerini düzenleyen ilaçlar kullanılmaktadır. Ayrıca iç kulak bölümüne giden kan akışının artmasını sağlayan ilaçlar da kulak çınlaması tedavisinde çok etkili olmaktadır.
Sürekli olarak hissedilen ve uzun süre devam eden kulak çınlaması, yüksek tansiyonun bir belirtisi olabilir. Tümör ve anevrizma gibi daha ciddi sağlık sorunlarının da bir belirtisi olabilir.
Kulak çınlaması alerjik olabileceği gibi anemi hastalığında da en çok görülen semptomlar arasında yer almaktadır. Obezite ve kafa yaralanmaları ile diyabet gibi sağlık sorunlarında da kulak çınlamasının sürekli olması durumu görülebilir.
Kulak çınlaması tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. Ancak kulak çınlamasının sebebi, tedavinin başarını oranını yakından etkilemektedir. Kulak çınlamasında ilk hedef, çınlamanın azaltılması ve sürekliliğinin önlenmesidir.
İç kulak bölgesindeki sorunlardan ve kan akışının yetersiz olmasından kaynaklı oluşan kulak çınlamaları, ilaç kullanımı ile tedavi edilmektedir. Ancak farklı bir hastalığa bağlı kulak çınlaması var ise; öncelikli olarak o hastalık tedavi edilmelidir.
MAGAZİN
24 Mart 2025