Başlıklar
Lenf sisteminde meydana gelen bozukluklardan kaynaklı olarak lenf sıvısı taşınamamaktadır. Taşınamayan lenf sıvısı, dokularda toplanarak vücudun belirli yerlerinde şişme oluşmasına neden olur. Genellikle ergenlik döneminde başlayan ve görülen lenfödem rahatsızlığı, orta yaş grubunda da sıklıkla görülebilir.
BUNA DA BAKIN; 👇
Bacakta lenfödem tedavisi için günümüzde tercih edilen farklı tedavi yönteminden bahsetmek mümkündür. Lenfödem tedavisinde esas hedef, şişkinliğin oluştuğu bölgedeki sıvı birikmesini azaltmaktır.
Lenfödem Tamamen İyileşir mi Google
Lenfödem rahatsızlığının tedavisi olmakla birlikte, ömrü boyu sürebilecek bir hastalık olarak tanınmaktadır. Hacamat ile lenfödem tedavisi gibi alternatif tedavi yöntemlerinin tercih edildiği bilinse de hastalığın kesin olarak tedavisi yoktur.
Sadece şişliğin azaltılması sağlanarak, hastanın günlük yaşam kalitesinin artması amaçlanmaktadır. Lenfödem rahatsızlığının tamamen geçmesi için çok uzun bir süreye ihtiyaç vardır. Hastalığın durumu ve ilerleme şiddetine göre en uygun tedavi yöntemi ile sürece devam edilmelidir.
Ayakta lenfödem tedavisi ve diğer bölgelerdeki şişliklerin giderilmesi için farklı pek çok yöntem uygulanabilir. Lenfödem tedavisinde, her ne kadar başarı oranı düşük olsa da tedavi yöntemlerinden bahsedilebilir.
Hastanın doktor kontrolünde, aralıksız olarak tedavisine devam etmesi ve çok sabırlı olması gerekmektedir. Diğer hastalık türleri ile kıyaslandığında lenfödem rahatsızlığının, daha uzun bir tedavi ve iyileşme süresine sahip olduğunu söylemek mümkündür.
Lenfödem bir damar hastalığıdır. Bunun için lenfödem hastalığı için hastanelerin Kalp ve Damar Cerrahı bölümüne başvurulması gerekmektedir. Uzman bir doktor tarafından tanısı konulan lenfödem rahatsızlığının, hemen tedavisine başlanılması gerekmektedir.
Lenfödem hastalığı tedavisinde, rahatsızlığın meydana getirdiği komplikasyonların azaltılması ve kontrol altına alınması sağlanmalıdır. Şişliğin oluştuğu bacak gibi uzvun, daha rahat hareket edebilmesi için bölgedeki şişlik azaltılabilmektedir.
Bacakta lenfödem belirtileri ağırlıklı olarak şişlik, damarlarda şişme ve uzuvda uyuşukluk hissi ile kendini göstermektedir. Lenfödem rahatsızlığı kol veya bacakta görülebilir.
Fil hastalığı olarak da bilinen lenfödem rahatsızlığı, lenf bezlerindeki tıkanmalarından kaynaklı olarak oluşmaktadır. Lenf bezlerinde tıkanma olması ile birlikte, sıvı dengeli bir şekilde dolaşmadığı için kol ve bacakta ileri düzeyde bir şişlik oluşmaktadır.
MAGAZİN
24 Mart 2025