DOLAR 38,0415 0.04%
EURO 41,4051 -0.51%
ALTIN 3.678,08-0,64
BITCOIN 32040920.66742%
İstanbul
12°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TMS Tedavisi gerçekten işe yarıyor mu❓SGK karşılıyor mu❓

TMS Tedavisi gerçekten işe yarıyor mu❓SGK karşılıyor mu❓

ABONE OL
13 Mart 2025 12:39
TMS Tedavisi gerçekten işe yarıyor mu❓SGK karşılıyor mu❓
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMS Tedavisi gerçekten işe yarıyor mu❓SGK karşılıyor mu❓

Başta depresyon olmak üzere, obsesif- kompulsif bozukluk gibi beyin rahatsızlıklarının tedavisi için TMS tedavisi yapılmaktadır. Hastalara uygulanacak olan TMS tedavi sayesinde, beyin rahatsızlıklardan kaynaklanan etkiler büyük ölçüde azaltılmaktadır.

BUNA DA BAKIN👇

Kekemelik Tedavisi Nasıl Yapılır? Kekemelik nasıl yok olur?

Tedavi içerisinde hastaya gönderilen manyetik dokunuşlar sırasında, herhangi bir ağrı ya da yan etki oluşmamaktadır. TMS tedavisi yaptıranların yorumları da depresyon gibi ciddi ruhsal rahatsızlıklar üzerinde tedavi yönteminin çok etkili olduğunu göstermektedir.

TMS Gerçekten İşe Yarıyor mu❓

TMS Gerçekten İşe Yarıyor mu

TMS Gerçekten İşe Yarıyor mu Google

TMS tedavi yaptıranlar, tedavi yönteminin faydalarını göstermektedir. Transkraniyel Manyetik Stimülasyon kavramlarının kısaltması olan TMS, özel olarak geliştirilen bir cihaz yardımı ile uygulanan tedaviye verilen isimdir.

Manyetik atımlar, cihaz aracılığı ile direk olarak beyne gönderilmektedir. Bu sayede beyin hücreleri uyarılarak, beyindeki rahatsızlık tedavi edilebilmektedir. Son derece etkili bir tedavi yöntemi olarak bilinen TMS, depresyon ve benzeri beyin rahatsızlıklarının ilk evrelerinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

TMS Tedavisi Nedir, Nasıl Uygulanır❓

TMS tedavisi, hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir uygulama değildir. Uygulama sırasında veya sonrasında ciddi bir ağrı ile karşılaşılmamaktadır. Tedavi öncesinde, hasta için belirli testler ve ölçümler yapılmaktadır.

TMS tedavinde cihaz ile uyumlu ve özel olarak geliştirilen bir bone takılmaktadır. Hastanın bilinci açık bir şekilde iken cihaz çalıştırılmaktadır. TMS cihazı çalıştırıldığında, doğrudan beyne manyetik dokunuşlar yapmaktadır. Bu dokunuşlar, sadece beyinde rahatsızlığın meydana geldiği bölgeye yapılabilmektedir.

Manyetik dokunuşlar, belirli bir sıklıkta ve zamanlama ile gönderilmektedir. Kişinin hastalığına ve hastalığın şiddetine göre TMS seansları farklılık göstermektedir. Depresyon başlangıcı gibi hastalıklarda, genellikle 20 ile 30 seanslık bir TMS uygulaması ile hastalığın tedavi edilmesi beklenmektedir.

Hastanın, TMS tedavine verdiği yanıt yakından gözlemlenmelidir. Gerek görüldüğü zaman TMS seans sayısında azalma veya artış yapılabilir.

TMS Tedavisi Hakkında Sık Sorulanlar👇

TMS Tedavisi SGK Karşılıyor mu❓

TMS tedavisi yapan devlet hastaneleri yanı sıra özel hastaneler aracılığı ile de SGK’dan yararlanarak TMS tedavinden yararlanılabilmektedir.

TMS tedavi, genellikle tam kapsamlı özel hastanelerde bulunan bir tedavi yöntemidir. Ancak çeşitli devlet hastanelerinde de artık TMS tedavinin yapıldığı bilinmektedir. Sigorta dahilinde, TMS tedavinden ücretsiz bir şekilde yararlanılır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP